صرفه جویی در هزینه، افزایش بهره وری در فضا، نظارت بیشتر روی کار همکاران، امنیت بالاتر، تمرکز منابع اطلاعات، به روز رسانی های متمرکز!
این ها مهم ترین دلایلی هستند که مجموعه ها بر پایه آن ها به جای این که چندین کیس کامپیوتر داشته باشند، یکی تهیه می کنند و آن را به چندین موس، کیبورد و مانیتور متصل می کنند. اما برای این که بتوان ارتباط درستی بین چندین وسیله جانبی با یک کیس برقرار کرد نیاز به وسیله ای وجود دارد که بدون ایجاد اختلال کار تقسیم یک منبع به چندین ایستگاه کاری را انجام دهد. این وسیله می تواند یکی از 3 مورد splitter یا KVM یا switch باشد.
این مطلب به شما می گوید که فرق switch، اسپلیترو KVM با یکدیگر چیست؟ و در زمان خرید به چه شاخص هایی باید دقت کنیم تا گزینه مناسب شرایط خودمان را تهیه کنیم؟
برای این که بتوانیم تفاوت عملکرد سوویچ، KVM و اسپلیتر را درک کنیم، باید ابتدا تعریف درستی از کاری که هر کدام این لوازم جانبی انجام می دهند، داشته باشیم. درک وظایف هر مورد در نهایت منجر به فهم تفاوت آن ها شده و به ما کمک می کند در زمان نیاز چیزی را بخریم که مناسب کارماست.
اسپلیتر چیست؟
splitter که به آن جدا کننده نیز می گویند یک وسیله جانبی یا دستگاه تکنولوژیکی است که به کاربران این امکان را می دهد که ویدئو را از یک منبع واحد به چندین گیرنده یا مانیتور مختلف ارسال کنند.
مثلاً تصور کنید که قرار است چندین کاربر که در چند اتاق مختلف در یک ساختمان حضور دارند یک ویدئوی مشترک را تماشا کنند. به کمک splitter دیگر نیاز نیست که این افراد در یک اتاق واحد جمع شوند. بلکه می توان با splitter ویدئو را به مانیتور هر کدام از این اتاق ها ارسال کرد.
اسپلیتر ها معمولاً چند مدل سیگنال ورودی را پشتیبانی می کنند. به طور مثال آن ها می توانند سیگنال هایی از انواع زیر را پشتیبانی کنند:
- VGA
- HDMI
- DVI
- ANALOG
- سیگنال های صوتی دیجیتال
جهت مشاهده و خرید اسپلیتر کلیک کنید.
در چه مواردی از اسپیلیتر ها استفاده می شود؟
اینکه کجا می توانیم از splitter ها استفاده کنیم کاملاً به نیاز های کاربر بستگی دارد. اگر باید سیگنال های یکسان را به چندین دستگاه مختلف ارسال کنید، استفاده از اسپلیتر مناسب شماست. مثلاً در شرایط زیر به تقسیم کننده ویدویی یا splitter نیاز دارید:
کلاس های درس
وقتی قرار است مدرس کلاس مباحث درسی را روی مانیتور به دانشپذیران آموزش دهد، باید به کمک اسپلیتر همه مانیتور ها را به کیس او متصل کرد تا هر زمان که لازم است مدرس مبحث مورد نظر را روی مانیتور ها به نمایش بگذارد.
فرودگاه ها
نمایشگر های مختلف در مکان های زیادی وجود دارد تا همه افراد از هر نقطه ای که ایستاده اند حداقل به یک نمایشگر دید داشته باشند و بتوانند برنامه پرواز ها را زیر نظر داشته باشند. اطلاعات پرواز ها از یک منبع به کمک Splitter به این نمایشگر ها ارسال میشود.
سالن های کنسرت
برای این که همه افراد در سالن به اتفاقی که روی صحنه می افتد تسلط داشته باشند، چندین نمایشگر در ابعاد مختلف با زاویه های متفاوت روی صحنه قرار داده می شود و تصویری که باید نمایش داده شود توسط Splitter به این گیرنده ها ارسال می شود.
مصارف splitter به همین جا ختم نمی شود. ممکن است خود شما بسته به کسب و کاری که دارید به این وسیله نیاز داشته باشید. به هر حال این نکته را بدانید که اسپلیتر موظف به ارسال انواع سیگنال های صوتی و تصویری به مانیتور یا گیرنده های مختلف است و کار دیگری با آن نمی توانید انجام دهید.
KVM چیست؟
از نظر عملکرد KVM درست مخالف اسپلیتر است. یعنی اگر اسپیلیتر اطلاعات یک کامپیوتر را به چندین مانیتور مختلف ارسال می کرد، کاری که کی وی ام می کند این است که امکان ارتباط چندین کامپیوتر با یک مانیتور را برقرار میکند.
برای درک بهتر عملکرد KVM اینطور تصور کنید که شما به خاطر شغلی که دارید مجبورید داده های مختلف از منابع متفاوت را روی یک مانیتور رصد کنید. مثلاً یک معامله گر تالار های بورس که باید بررسی چند بازار جهانی، طلا، نفت و فلزات را روی یک مانیتور داشته باشد. در این حالت می توان چند کیس را به کمک KVM به یک مانیتور متصل کرد و همه اطلاعات را یکجا در دسترس داشت.
جهت مشاهده و خرید KVM کلیک کنید.
در چه مواردی از کی وی ام استفاده میشود؟
بستگی دارد شما کی و چرا به کارکردن هم زمان با چندین کامپیوتر نیاز داشته باشید تا از KVM استفاده کنید. اما به صورت کلی اگر نیاز به کنترل چند PC یا سرور دارید. طبیعتاً باید چندین مجموعه از صفحه کلید، ماوس و مانیتور داشته باشید. شاید میز شما به اندازه کافی برای 2 یا 4 کامپیوتر بزرگ که هر کدام مانیتور، صفحه کلید و ماوس مخصوص به خود را دارند جا نداشته باشد.
یا در یک برنامه اتاق سرور، داشتن یک کنسول برای هر سرور کاملاً غیر عملی است زیرا فضای رک محدود است. علاوه بر این، نگه داشتن یک ردیف از مانیتور های بزرگ با صفحه کلید و موس روی یک میز یا در یک رک سرور می تواند بهم ریختگی ایجاد کند و فضا را اشغال کند. بنابراین باید از سوئیچ کی وی ام برای صرفه جویی در فضا، هزینه ها و افزایش کارایی استفاده کنید.
در مجموع، KVM دستگاهی است که به شما اجازه می دهد تا با سرعت و به راحتی بین چندین PC یا سرور از یک کنسول (صفحه کلید، مانیتور، ماوس) جابجا شوید تا کارایی، مدیریت و صرفه جویی در هزینه و فضا داشته باشید.
مثلاً در فضا هایی مانند موارد زیر از KVM استفاده می شود:
- دفتر کار
- اتاق کامپیوتر و اتاق سرور
- مراکز داده
- اتاقهای کنترل
- مراکز تولیدی
سوییچ چیست؟
وقتی از KVM و splitter مانیتور صحبت می کنیم، منظورمان دستگاهی است که یک سر آن PC و سر دیگر آن مانیتور، کیبورد و ماوس قرار دارد. KVM ها می توانند رایانه های شخصی و سرور ها را روی یک مانیتور کنترل کنند. اسپلیتر ها هم وظیفه دارند اطلاعات یک PC را به چندین مانیتور بفرستند.
اما سوییچ ها وظیفه دارند هر دستگاه متصل به شبکه را کنترل کنند. KVM فقط می تواند بین دستگاه های موجود در شبکه متصل جابجا شود، اما سرور های کنسول می توانند به کنسول های سیستم دستگاه های شبکه برای نظارت و کنترل عملکرد آنها دسترسی داشته باشند.
جهت مشاهده و خرید سوییچ کلیک کنید.
در واقع KVM و splitter هیچ قدرتی در تصمیم گیری و کنترل برای ارسال سیگنال به دستگاه های متصل ندارند. اما switch را می توان برنامه ریزی و مدیریت کرد تا در هر لحظه سیگنال را به کدام دستگاه متصل ارسال کند. البته این کنترل دستی نیست و سوییچ بر اساس یکسری از تنظیمات با دریافت سیگنال نوع و مقصد آن را تشخیص می دهد و آن را به گیرنده ای که باید آن را دریافت کند، ارسال می کند.
پس در واقع فردی به سوئیچ شبکه نیاز دارد که بخواهد مسیر سیگنال های موجود در شبکه را به نحوی مدیریت کند و اساساً کار او شبکه باشد.
در پایان
به یاد داشته باشید که خرید دستگاه هایی مانند KVM، سوئیچ یا اسپلیتر را باید بر اساس نیاز های اصلی شما صورت بگیرد. ابتدا نیازمندی های خود را در حال و آینده نزدیک تحلیل کند، سپس تصمیم بگیرید که چه دستگاهی برای شما مناسب است. در نهایت به یاد داشته باشید که خرید لوازم جانبی از فروشگاه های معتبر که کیفیت اجناس خود را تایید می کنند، تضمینی برای کیفیت نهایی کار خود شماست. پس در خرید دقت کنید.